Bjørn Lomborg

Bjørn Lomborg

The Skeptical Environmentalist

Bjørn Lomborg er den kontroversielle forskeren som skrev den oppsiktsvekkende boken "The Skeptical Environmentalist", hvor han hevder att mange av miljøbevegelsens bekymringer vedrørende miljøet og den globale oppvarmingen er feilaktige.

Bjørn Lomborg, født i 1965, er en kontroversiell dansk forsker og forfatter. Han har en mastergrad i statsvitenskap fra Universitet i Århus og en Ph.d-grad innen det samme fagfeltet fra Universitet i København. Han er assisterende professor ved Københavns Handelshøyskole og sjef for Copenhagen Consensus Centre.
Bjørn har skrevet mange bøker, hvorav boken "The Skeptical Environmentalist" nok er den mest kjente. I denne boken hevder han at att mange av miljøbevegelsens bekymringer vedrørende miljøet og den globale oppvarmingen er feilaktige. Det førte til en storm av opprørte protester og Bjørn ble blant annet anklaget for vitenskapelig uhederlighet. Etter flere utredninger ble han renvasket for anklagene, men mange av kritikerne hans står fast ved kritikken.

Bjørn Lomborg og Copenhagen Consensus Centre er ikke i tvil om at det er mange alvorlige problemer i verden, men mener at vi enten ikke kan eller har økonomiske ressurser til å løse dem alle. Og at vi til tross for dette ikke forsøker å prioritere hvilke problemer det menneskelige samfunnet i første omgang bør konsentrer seg om å løse. Bjørn og hans medarbeidere har valgt å se på den økonomiske siden av problemene, ved å bruke fremtredene økonomer til å prioritere problemer ut fra et økonomisk perspektiv. Økonomene angir med andre ord hvilke problemer som kan gi størst "return on investment". Den globale oppvarmingen havner langt ned på denne listen, ikke fordi problemet er lite, men fordi det er så stort og langsiktig at det egentlig ikke spiller noen rolle hvor mye penger som investeres i en løsning ettersom det uansett ikke vil kunne oppnås raske resultater. Det motsatte er imidlertid tilfellet når det gjelder å forebygge AIDS, behandle malaria og avskaffe underernæringen i verden.

Bjørn har av ulike organer blitt betegnet som et av det tjueførste århundrets mest innflytelsesrike mennesker, som en av de 50 fremste personene som kan redde verden og som en av verdens topp 100 intellektuelle.

Pressebilder

Bjørn Lomborg

Bjørn Lomborg

Fotograf: Emil Jupin

Søk

Bruk gjerne vår avanserte søking om du ønsker å snevre inn søket etter foreleser

Be om et tilbud

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2

Be om et tilbud

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2