Forside > Personligheter > Klas Eklund

Klas Eklund

Klas Eklund er Senior Økonom på ”SEB”. Mellom 1994 og 2007 var han bankens sjefsøkonom.
Klas er også medlem av EU-kommisjonens gruppe for økonomisk-politisk analyse, under ledelse av kommisjonens ordførende. På 1970-tallet arbeidet Klas Eklund som lærer og forsker på Handelshøyskolen i Stockholm, der oppnådde han en Licenitat/licence-grad i nasjonaløkonomi. Avhandlingen handlet om langsiktige vekst – og forandringsproblemer i svensk økonomi. Fra 1982-90 arbeidet Klas i kansellihuset. Fra 1984-87 vas han statsministerens økonomisk-politiske rådgiver, 1987-89 var han planleggingssjef i finansdepartementet og suppleant for riksbanksfullmektige. I 1989 var han sekretær i sosialdemokratenes ”90-tallsgruppe”. Fra 1990-91 var Klas ordførende i regjeringens produktivitetsdelegasjon. Dens ”Drivkrefter for produktivitet og velstand” ga en analyse av den svenske veksten og forslag til hvordan man kunne få fart på Sverige.

Han har også vært ordførende i ”5e”, ”AP-fondet” og styremedlem i ”ABB Treasury Center Sweden”, ordførende i ”ESO”(ekspertgruppen for studier i offentlig økonomi), dommer for utmerkelsen ”Svensk Kvalitet”, medlem av ”SNS konjunktur-råd”, styremedlem i ”Carnegiestiftelsen”, m.m. Klas Eklund er en flittig skribent og foredragsholder. I 1982 ga han ut debattboken "Den bistre sannheten" om datidens tøffe tider. "Vår økonomi – en introduksjon til samfunnsøkonomien" er Sveriges mest solgte lærebok i økonomi og er oversatt til bl.a. russisk og kinesisk. Han har skrevet debattbøker om budsjettunderskuddet, skattesystemet, Tobinskatt og økonomisk vekst. Klas har også publisert nærmere 800 artikler i aviser, tidsskrifter og antologier. Han har dessuten gitt ut en krim - "Läckan" (sammen med Karl G Sjödin) – som handler om innsideaffærer og mord i finansdepartementet. Den sendes senere som TV-serie. I løpet av 2009 blir Klas Eklunds nye bok "Vårt klima" gitt ut på Norstedts forlag. Den er en pedagogisk gjennomgang av drivhuseffekten og hvordan økonomiske styremåter kan brukes mot klimatrusselen.

Booking av foredragsholdere

Om du fyller ut skjemaet under og sender det til oss så kontakter vi deg så fort vi kan.

Emne?
Arrangement/Event?
Foreleser?
Navn
Firma
Stilling
Adresse
Postnr
Sted
Telefon
E-post
Pris/Budsjett
Beskjed

Nyheter

Bli med på å kåre
Norges beste taler!

Hvilken taler har stimulert, motivert og berørt deg mest? Noen som har inspirert deg til å forandre måten du jobber eller lever på?
Foreleser
Foreleser
Foreleser
 

Talerforum Norge AS, Tel: 67 22 22 50, E-post info@talerforum.no

Sitemap