De er Sveriges beste foredragsholdere

Årets talere: Hans Blix, Paolo Roberto, Annika Östberg, Ellinor Persson, Robert Karjel

Talarforum har delt ut bransjeprisen Årets taler siden 2006. Prisene har blitt tildelt forelesere som Talarforums kunder mener har vært de viktigste det året. Det har vært alt fra inspiratorer og psykologer til omverdensovervåkere og lederutviklere. Tusenvis av foredragsdeltakere har stemt på Talarforums nettside. Nå er resultatet fra avstemmingen klar og de som utnevnes til årets talere ble offentliggjort onsdag kveld på Talargala på Berns i Stockholm. Det som er nytt i år er at vi også deler ut Årets taleres hederspris til en person som lenge har bidratt til å påvirke mennesker liv lagt utenfor sin egen radius. En person som også har tatt seg tid til å dele sine egne erfaringer fra talerstolen.

Årets taler 2013 – kvinne: Annika Östberg

Få foredragsholdere kan berøre publikum på samme måte som Annika Östberg. Hun deler av seg selv under foredragene hun holder. Annika snakker som sine egne opplevelser etter å ha blitt dømt for dobbeltdrap og sonet dommen i et av USAs best bevoktede kvinnefengsler. Hun forteller om hvordan hun har klart å forsone seg meg fortiden sin og om hvordan hun har vært i stand til å tilgi seg selv. Hun viser hvordan man kan finne håp, og til slutt en fremtid.

— Jeg hører ofte fra mennesker som har vært på et av for at de foredragene jeg holder, at har funnet sin egen styrke, at de ble i stand til å se sine egne problemer i et annet lys, svarer Annika når vi spør som hvilken egenskap som foredragsholder hun er mest stolt over.

— Det å motta prisen som årets kvinnelige taler gir meg større to på meg selv. Jeg har truffet og lyttet til mange andre foredragsholdere under reisene mine, og beundret deres stil, talent og hvor profesjonelle de er. Jeg trenger ikke lenger bare være «jenta som satt 28 år i fengsel», uten at jeg kan tillate meg selv å utvikles, sier Annika om hva prisen betyr for henne.

Mer info...

Årets taler 2013 – mann: Paolo Roberto

Paolo Roberto er en av Sveriges mest ettertraktede foredragsholdere. Han har alltid vært lidenskapelig opptatt av sosiale spørsmål og særlig den delen av befolkningen som ikke ha det like lett som andre. Med utgangspunkt i sin egen bakgrunn holder han foredrag som inspirerer til mot, kampvilje og innsikt om at det bare er oss selv som har makten til å forandre våre egne liv. I de motiverende foredragene snakker også Paolo Roberto om kosthold og helse.

— Jeg har jo vist om prisen årets taler fordi jeg har jobbet lenge i bransjen. Jeg har også hørt på tidligere vinnere. Det å få være en del av dem er en ære, sier Paolo om å få prisen som årets beste mannlige taler.

— Selv om jeg etterhvert har blitt en vellykket mediepersonlighet, gründer og forfatter møter jeg fortsatt noen ganger fordommer og tvil om hvordan en tidligere bråkmaker og bokser kan være en god foredragsholder. Gjennom tildelingen av denne prisen kommer flere mennesker til å forstå at det er bakgrunnen min som gjøre foredragene interessante, sier Paolo om hvilken betydning prisen som årets taler kan ha.

Mer info...

Årets taler 2013 – moderator: Ellinor Persson

Ellinor Persson er en av de mest nøyaktige og anerkjente moderatorer i Sverige. Hun har 22-års erfaring og har jobbet som moderator og konferansier med ulike TV-oppdrag. Nå jobber Ellinor som moderator på heltid og er kjent for sin unike evne til å få folk til å slappe av og åpne seg.
— Det er veldig moro og en stor ære, sier Ellinor om at hun er utnevnt til Årets taler – moderator
— Prisen er som et bevis på at det ikke lønner seg å overlate noe til tilfeldighetene. Ta seg god tid og være grundig i sitt arbeid som moderator. Nå skal min kjære mann ta meg med på en fin restaurant for å ferie. Selvfølgelig skal vi starte med champagne, sier Ellinor.

Mer info...

Årets taler 2013 – gjennombrudd: Robert Karjel

Robert Karjel har raskt gjort karriere som foredragsholder. På bare noen år har han blitt en av dem som bookes oftest og en av de som har fått flest stemmer for foredragene sine av Talarforums kunder. Når Robert holder foredrag om lederskap, samarbeid og teamwork henter han eksempler fra sine egne opplevelser som leder av helikopterdivisjoner utenfor Somalia og i Afghanistan. Eksempler som berører, men som også er så allmenne at det kan brukes i det vanlige arbeidslivet og i privatlivet.

— Dette er selvfølgelige veldig morsomt. Til tross for at jeg står foran et publikum ganske ofte, føles dette som: «Jøss, folk har faktisk lagt merke til meg. Så kult!», sier Robert om å motta prisen som Årets taler – gjennombrudd.

— Nå er det tid for et glass champagne. Som Napoleon sa: «i motgang trenger man og i medgang fortjener man». Eller var det Churchill?, sier Robert og ler.

Mer info...

Årets taler 2013 – hederspris: Hans Blix

Talarforum gir Årets taler – hederspris til Hans Blix for hans store kunnskap og engasjement. Han kombinerer en unik kompetanse med pondus og ydmykhet. Hans Blix er en av få svensker som har hatt innflytelse på internasjonal politikk og handlingene hans har virkelig påvirket menneskers liv. Hans Blix deler også sine egne erfaringer på en svært ærlig og innsiktsfull måte når han snakker fra scenen.

Mer info...

Tidligere prisvinnere:

Nils Simonson (2006)
Rune Larsson (2007)
Björn Söderberg (2008)
Magnus Lindkvist (2009)
Jörgen Oom (2010)
Olof Röhlander (2011)
Mia Törnblom (– kvinne, 2012)
Colin Moon (– mann, 2012)
Katarina Hultling (– moderator, 2012)
Stefan Hyttfors (– gjennombrudd, 2012)

Søk

Bruk gjerne vår avanserte søking om du ønsker å snevre inn søket etter foreleser

Book en foredragsholder

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2

Book en foredragsholder

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2