Sjur Dagestad

Sjur Dagestad

Innovasjon og kreativitet

Sjur er Professor II i Innovasjon ved NTNU. Basert på egne erfaringer i arbeidslivet og personlige opplevelser holder han også over 100 foredrag i året om å skape noe nytt. Sjur gir alltid 100% når han holder foredrag. Han er karismatisk, engasjert og byr på seg selv – alvor og skjemt i skjønn forening. Sjur har blant annet vunnet Reodorprisen, vært innovasjonssjef i Tomra og drevet eget gruveselskap.

Sjur Dagestad har jobbet med innovasjon i næringslivet siden 1988. Han er første vinner av Reodorprisen (1994) hvor han fant opp og utviklet en fakkeltenner sammen med to medoppfinnere, Tom ødemark og Magne Bjørkhaug. Pr. 01.09.2009 er det solgt slike fakkeltennere for ca. 200 mill US$ på verdensbasis. Denne oppfinnelsen gjorde det mulig for oljeselskaper å slukke faklene på eksempelvis oljeplattformer. Gullfaks A og C var de to første oljeinnstallasjonene som fikk denne type utstyr.

Sjur har også jobbet som utviklingssjef i HTS Hans Torgersen & sønn AS, forsknings og innovasjonskoordinator i Teknologibedriftenes Landsforening, forsknings- og utviklingsdirektør i Aura-gruppen og innovasjonssjef i Tomra Systems ASA. I 1993 grunnla han innovasjonsselskapet Innoco AS. Innoco AS jobber med etablerte bedrifter som har behov for fornyelse. Siden 1994 har han vært ansatt som professor II i innovasjon ved NTNU.

Sjur er opptatt av at man ikke kaster bort livet sitt på unyttige ting, men at man bruker det på å flytte verden videre. De siste årene har han vært med på etableringen av ca. 10 nye selskaper.

Sjur Dagestad

Entreprenørskap

Forelesere som etterlater publikummet ekstra klokt

Søk

Bruk gjerne vår avanserte søking om du ønsker å snevre inn søket etter foreleser

Book en foreleser

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2

Book en foreleser

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2