Forside > Personligheter > Sir Ken Robinson

Sir Ken Robinson

Leder innen kreativ utvikling. Tidligere professor i utdanning.

Sir Ken Robinson har en PhDgrad og er en internasjonalt anerkjent leder innen utvikling av kreativitet, innovasjon og menneskelige ressurser. Han har arbeidet med regjerninger, internasjonale byråer, Fortune 500-selskaper og kulturelle organisasjoner.

I 1998 ledet han en nasjonal kommisjon for kreativitet, utdanning og økonomi for den britiske regjeringen. Da ‘All Our Futures: Creativity, Culture and Education’ (The Robinson Report) ble publisert i 1999 ble den tatt meget godt imot. Han var den ledende figuren for utviklingen av en strategi for kreativ og økonomisk utvikling som en del av fredsprosessen i Nord-Irland. Under denne prosessen samarbeidet han med ministrene for opplæring, utdanning og kultur. Han var en av fire internasjonale rådgivere som hjalp regjeringen i Singapore med en strategi for å gjøre landet til et kreativt senter i Sørøst-Asia.

I tolv år var han professor i utdanning ved University of Warwick i Storbritania og er nå Professor Emeritus. Han har mottatt æresgrader fra Open University, Central School of Speech and Drama, Birmingham City University, Rhode Island School of Design, Ringling College of Art and Design og Liverpool Institute for Performing Arts. Han har blitt hedret med prisen, Athena Award, fra Rhode Island School of Design for å ha stått i kunstens og kulturens tjeneste. Og han har fått medaljen, Benjamin Franklin Medal of the Royal Society of Arts for fremtredene bidrag innen kulturelle relasjoner mellom UK og USA. I 2005 ble han ansett som en av de fremste stemmene til Time/Fortune/CNN. I 2003 ble han av dronning Elisabeth II utnevnt til ridder for sine bidrag til kunsten. Han snakker til audienser over hele verden om de kreative utfordringene som business og utdanning står overfor i en ny global økonomi.

Hans nye bok som er en New York Times bestselger, ‘The Element: How Finding Your Passion Changes Everything’ (Penguin/Viking 2009) har blitt oversatt til seksten språk.

Sir Ken ble født i Liverpool i England som en av sju søsken. Han er gift med Therese (Lady) Robinson. De har to barn sammen, James og Kate, og bor i Los Angeles i California.

Booking av foredragsholdere

Om du fyller ut skjemaet under og sender det til oss så kontakter vi deg så fort vi kan.

Emne?
Arrangement/Event?
Foreleser?
Navn
Firma
Stilling
Adresse
Postnr
Sted
Telefon
E-post
Pris/Budsjett
Beskjed

Nyheter

Bli med på å kåre
Norges beste taler!

Hvilken taler har stimulert, motivert og berørt deg mest? Noen som har inspirert deg til å forandre måten du jobber eller lever på?
Foreleser
Foreleser
Foreleser
 

Talerforum Norge AS, Tel: 67 22 22 50, E-post info@talerforum.no

Sitemap