Forside > Personligheter > Sir Richard Branson

Sir Richard Branson

Sir Richard Branson ble født i 1950, han utdannet seg ved ”Stowe School”, hvor han som 16-åring etablerte et nasjonalt blad kalt ”Student”. Da han var 17 startet han et studentrådgivningssenter for å hjelpe unge mennesker. I 1970 grunnla han ”Virgin” som en postordrebutikk for plater og kort tid etter åpnet han en platebutikk i Oxford Street i London. I løpet av 1972 ble det bygget et opptaksstudio i Oxfordshire hvor den første ”Virgin” artisten, Mike Oldfield, spilte inn "Tubular Bells" som ble utgitt i 1973… I dag er ”Virgin” et av verdens mest kjente og respekterte merker. ”Virgin Group” har ekspandert til internasjonal handel, flyreiser, mobil, finans, musikk, tog, hotell, ferie og romfart. ”Virgin” er involvert i mer enn 200 selskaper rundt omkring i verden og har omtrent 50 000 ansatte i 29 land.

Siden 1985 har Richard vært involvert i en rekke forsøk på å sette verdensrekord. I 1986 tok båten hans "Virgin Atlantic Challenger II" etter Blue Ribands ved å krysse Atlanterhavet på den korteste tiden noen gang registret. Et år senere fulgte han opp med å krysse samme strekning med varmluftsballongen "Virgin Atlantic Flyer" som ikke bare var den første varmluftsballongen som krysset Atlanterhavet, men også den største som noen gang var fløyet, med kapasitet på 2.3 millioner kubikkfot og fart på 209 km i timen. Så hva blir det neste? I 2004 ble Richards drøm om å åpne verdens første kommersielle foretak for verdensromsturisme realisert med lanseringen av ”Virgin Galactic”. I desember 1999 ble Richard Branson tildelt riddertittel på ”The Queen’s millennium New Years honours list” for entreprenørskap.

Booking av foredragsholdere

Om du fyller ut skjemaet under og sender det til oss så kontakter vi deg så fort vi kan.

Emne?
Arrangement/Event?
Foreleser?
Navn
Firma
Stilling
Adresse
Postnr
Sted
Telefon
E-post
Pris/Budsjett
Beskjed

Nyheter

Bli med på å kåre
Norges beste taler!

Hvilken taler har stimulert, motivert og berørt deg mest? Noen som har inspirert deg til å forandre måten du jobber eller lever på?
Foreleser
Foreleser
Foreleser
 

Talerforum Norge AS, Tel: 67 22 22 50, E-post info@talerforum.no

Sitemap