Sjur Dagestad

Sjur Dagestad

Innovasjon og kreativitet

Sjur Dagestad har dyp innsikt i hvordan innovasjon fungerer i praktisk. Du kommer ikke langt med teori alene. Innovasjon handler om innsikt, mennesker, team, prosjektledelse, strategi og ikke minst – evnen til å snekre sammen gode forretningsmodeller.

Han har jobbet i 12 år som professor i innovasjon ved NTNU og har jobbet med innovasjon i praksis i flere tiår. Sjur har vunnet Reodorprisen, vært innovasjonssjef i Tomra, utviklingsdirektør hos Aura Gruppen, vært med på etableringen av 9 selskaper og ledet Norges største klyngeskriveprosjekt. Prosjektet resulterte i den Norske innovasjonsbibelen: Innovasjon i praksis.

Sjur Dagestad holder engasjerende foredrag om hvordan innovasjon fungerer, hvordan du møter og driver endringer. Han er lidenskapelig opptatt av eget fag - og det smitter over!

Foredrag med Sjur:

Når hodet er fullt av gamle tanker
Du skal ikke frykte morgendagen. Det farlige oppstår når morgendagen skapes med gårsdagens løsninger. Er det virkelig slik at forandring fryder? Hva skal du gjøre når bedriften sitter fanget i fortiden med gamle løsninger, konkurrentene raser forbi og kundene svikter? Hva med eksperten? Er det sant at vi ikke kan klare oss med eksperten og heller ikke uten? En ting er vi derimot helt sikre på: Det er når det virkelig gjelder at klinten skilles fra hveten.

I kjent stil kommer Sjur til å provosere, inspirere og ikke minst – få deg til å le godt samtidig som han snakker fag.

Innovasjon i full bredde
For noen år siden ringte du reisebyrået for å bestille reise. I dag gjør du hele jobben selv. For noen år siden hadde vi konduktører. Mange konduktører. For noen år siden hadde vi ikke hørt om klyngefinansiering eller netthandel.

Innovasjon i full bredde handler om bredden i leveransene dine. Sjur vil ta deg med på en reise nettopp i bredden - forretningsmodell, kundeengasjement, interne prosesser og selvfølgelig produktet, tjenesten og kunden vil være stoppesteder underveis.

Innovasjonsledelse i praksis
A fish stinks from the head heter det i ordtaket. Ingenting blir bedre enn ledelsen. Hvis ledelsen er detaljorientert vil man få en detaljfokusert organisasjon. Hvis ledelsen er kynisk vil man få en redd og umenneskelig organisasjon.

Det er sentrale forskjeller mellom innovasjonsprosjekter og vanlige prosjekter. Det er også totalt forskjellig å lede mennesker som lever av å flytte grenser og å lede drift og forvaltning. Hvis du ikke er bevisst på disse tingene kan jeg garantere deg en ting: Du kommer til å stange hodet i veggen - igjen og igjen. Og husk: Alt starter med ledelsen og aller viktigst: Alt stopper med ledelsen.

Learning by trying - Om innovasjonsverktøy
Fail fast and often heter det. Vi må ha toleranse for å feile. Må vi egentlig det? Er det ikke viktigere å ha toleranse for å lære - og å endre seg som følge av læringen? Sjøen er full av skjær, og det er også innovasjonsskjærgården. Jeg kan garantere deg at du kommer til å treffe på et par skjær. Vi har to typer innovatører: De som har tryna og de som kommer til å tryne. Men - på den andre siden: Du trenger jo ikke kjøre oppå absolutt alle skjærene i skjærgården heller!

Sjur vil gi deg en innsikt i de viktigste innovasjonsverktøyene, med humor og skråblikk, slik at du ikke trenger å tryne hele tiden.

Pressebilder

Sjur Dagestad

Sjur Dagestad

Søk

Bruk gjerne vår avanserte søking om du ønsker å snevre inn søket etter foreleser

Be om et tilbud

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2

Be om et tilbud

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2