Forside > Personligheter > Richard Hammond

Richard Hammond

Richard Hammond

Richard Hammond

Programleder og med på ti-på-topp- listen for britiske TV-talenter.

Richard er best kjent for å være medprogramleder i Top Gear og som en av vertene for det årlige motorshowet MPH. Han har også en ukentlig spalte i en nasjonal avis og har vært programleder for flere andre show som f.eks. Two quiz show Petrolheads på BBC.

I juli 2005 fikk Richard den tvilsomme æren å bli kåret til nummer èn på listen over topp "weird celebrity crushes" i et Heat-magasin. Samme år kom han også med på ti-på-topp-listen for britiske TV-talenter.

Han blir noen ganger omtalt som "Hamster" av fans og medprogramledere i Top Gear. Kallenavnet hans ble enda mer populært etter at han ved to ulike anledninger spiste papp og gjorde hamsteraktige bevegelser.

Den 20. september 2006 ble Richard alvorlig såret i en bilulykke under filming for Top Gear ved den tidligere RAF Elvington flyplassen i nærheten av York. Han kjørte en jet-powered Vampire bil, som teoretisk skal være i stand til å kjøre 595 km/t (370 mph).

Det ble sagt at han hadde en fart på 463 km/t (288 mph) da han krasjet. Han ble brakt til den nevrologiske spesialistavdelingen ved Leeds General Infirmary, hvor han ble fullstendig rekonvalesert.

Den 12. november 2006 var han tilbake bak rattet i sin Morgan for første gang etter ulykken og tok det meget rolig

Talerforum Norge AS, Tel: 67 22 22 50. E-post info@talerforum.no