Marit Figenschou
Fotograf: Martin Slottemo Lyngstad

Marit Figenschou

Til Sydpolen. Ingen bragd.

Etter at Marit Figenschou fikk kreft i 1998, endret livet seg. Diagnosene stod i kø: leddgikt, osteoporose og artrose. Og etter at dørene til sykehuset var lukket, ventet uførheten, og med den sorg, skam, depresjon, følelse av tap og mindreverd. Fra å ha hatt sentrale lederstillinger i næringslivet var fallet dypt ned til en tilværelse som syk.

Etter at diagnosene inntraff, satte hun seg nye mål – høye mål - og hun nådde dem alle: I perioden 2002–2010 besteg hun fem av syv Seven Summits (som er de høyeste toppene på hvert av de syv kontinentene), og i desember 2010 nådde hun Sydpolen. Idet hun berørte den blanke kulen, innsså hun at det ikke nødvendigvis er dette som er hennes største bragd. Det er andre ting i livet som har krevd lagt mer mot og innsats, og som hun har langt større grunn til å være stolt av. Hun har bygget ny grunnmur i livet. Hun klart å finne ut hvordan hun kan leve diagnosene sine, bli venn med dem i stedet for å kjempe mot dem.

I foredragene forteller Marit om hvordan det var å bli organisasjonssjef i eget liv. Hun har svettet mye i motbakkene og for å komme til toppene og oppnå ny utsikt.

Etter hjemkomsten fra Sydpolen har Marit holdt flere foredrag med mestring og diagnoser som tema, men der hun viser flotte bilder fra turene sine. Hun er ansett som en solid foredragsholder. I august 2011 kommer hun med boken Til Sydpolen. Ingen bragd, som er en fortelling om hvordan tur, helse og erkjennelse kan integreres i hverandre.

Pressebilder

Marit Figenschou

Marit Figenschou

Fotograf: Egil Nordlien

Søk

Bruk gjerne vår avanserte søking om du ønsker å snevre inn søket etter foreleser

Be om et tilbud

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2

Be om et tilbud

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2