Charbél Gabro

Charbél Gabro

Jalla - Integrer flere!

«Om Syria er hans fødeland og Sverige hans oppvekstland – hva er da hans hjemland?»

Charbél Gabro holder foredrag med fokus på integrasjon. Han deler hvordan det kan være å komme fra en tung oppvekst i utenforskap blant kulturkollisjoner, der drømmer og mål ikke er i sikte, til å endre tanke- og atferdsmønstre og finne indre motivasjon. Han har en unik evne til å fange og berøre tilhørerne gjennom sin sterke, personlige historie og sin karisma. Charbél skygger ikke unna for å ta opp vanskelige spørsmål, og hans tydelighet skaper trygghet.

Foredragene har som mål å øke forståelsen rundt mottak og behandling av mennesker på flukt. De er et dypdykk i hva nyankomne gjennomgår ved flukt, deres første tid i Norge og tilpasningen til nye strukturer, normer og sosiale koder.

Charbél "integrasjonisten" har jobbet med ungdoms- og integreringsspørsmål i mer enn tolv år. All erfaring med sosialt arbeid i Sverige, samt med mennesker på flukt på den greske øya Lesbos, har tatt ham dit han står i dag. Charbél er en person som berører og får andre til å reflektere over sine egne oppførsel og fordommer.

Hans største styrke er at han bruker både sin svenske og sin arabiske kultur og drar paralleller mellom dem. Charbél sin dramatiske åre og utstråling engasjerer ofte tilhørerne, da han gjerne underholder eller inviterer til dialog fra scenen. Han involverer tilhørerne som tas med på en tankevekkende og trist, men også veldig morsom og håpefull reise.

Charbéls integrasjonsarbeid har mange ganger blitt fremhevet i riksmedia. Hans evne til på en pedagogisk måte å løfte frem spørsmålet om kulturkollisjoner og integrasjon har blitt lagt merke til av blant annet Sveriges Television.

Flyktningbølgen de siste årene har stilt mange virksomheter i Sverige overfor store utfordringer - men også storslåtte muligheter. Det akutte ble løst med midlertidige boliger for de asylsøkerne, nå har tiden gått og mange har etablert seg i sine kommuner. Fortsatt mangler det viktige deler for et velfungerende liv for mange. Meningsfull sysselsetting, jobb samt studier er målet. Også å finne et sosialt liv i det nye samfunnet med venner for å dele glede, tillit og kunnskap med.

Derfor trengs riktig innsats og kunnskap i våre virksomheter for å skape en velkommende mottakelse, i stedet for å velge bort på grunn av uvitenhet og frykt. Hva gjør deres virksomhet? Hvor inkluderende er deres virksomhet?

Flere unike utdanninger har blitt opprettet for deg som arbeider med integrering og nyankomne. Charbél tilbyr skreddersydde utdanninger, forelesninger samt workshops for både kommuner, skoler, organisasjoner, statlige myndigheter og næringslivet.

Video

Pressebilder

Charbél Gabro

Charbél Gabro

Integrasjonsinspirator

Søk

Bruk gjerne vår avanserte søking om du ønsker å snevre inn søket etter foreleser

Be om et tilbud

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2

Be om et tilbud

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2