Anders Borg
Fotograf: Klaus Carlander

Anders Borg

Økonomi, framtid og omverden

Sveriges finansminister fra 6. oktober 2006 til 3. oktober 2014.

Anders Borg er nestleder i Kinnevik og Millicom. Kinnevik og Millicom er blant annet aktive innen e-handel og telekom i raskt voksende markeder i fremvoksende land, og de har etablert en rekke vellykkede selskaper de siste årene som Zalando, Avito, Rocket og Lazada.

Den 14. november 2014 kunngjorde World Economic Forum (WEF) at Borg vil lede organisasjonens nye initiativ for å fremme et globalt samarbeid med et nytt rammeverk for det globale finanssystemet. Anders Borg er leder for WEFs Global Initiative on The Future of the Global Financial System som samler alt arbeid WEF gjør i den finansielle sektoren sammen med ledende globale institusjoner som IMF, regjeringer, sentralbanker og finansielle institusjoner.

Anders Borg er også rådgiver og medlem av Citis nordiske Advisory Board og rådgiver for Citis virksomhet i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA). Han arbeider med utvikling av Citis nordiske virksomhet og er også global rådgiver for Citis virksomhet inn mot offentlig sektor. Citigroup er et amerikansk multinasjonalt finansselskap og forretningsbank. Citi har virksomheter i over 100 land, og arbeider både med fremvoksende og utviklede markeder.

Etter sin politiske karriere har han også fått i oppdrag av Finlands regjering å skrive en økonomisk rapport om landets økonomiske problem, samt foreslå løsninger og tiltak. Anders Borg tar oppdrag som foreleser når tiden strekker til. Han foreleser om økonomi, omverden og framtidsutsikter. Han snakker blant annet om hvordan økonomien forandres av digitalisering og globalisering og hvordan regjeringer og bedrifter i de nordiske landene og Europa skal møte disse utfordringene og mulighetene. Han har ingen standardforelesninger, men tilpasser alltid sine forelesninger avhengig av emne og deltakere. Hvert tilfelle er unikt.

Pressebilder

Anders Borg

Anders Borg

Søk

Bruk gjerne vår avanserte søking om du ønsker å snevre inn søket etter foreleser

Be om et tilbud

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2

Be om et tilbud

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2