Forside > Personligheter > Göran Persson

Göran Persson

Klimaspørsmålet kan bli vår tids største katastrofe dersom vi ikke umiddelbart iverksetter tiltak og går inn for å endre livsstilen vår, hevder Göran Persson. Sveriges tidligere statsminister mener vi har ventet for lenge med å handle, men at det fortsatt finnes håp. Sverige er et foregangsland når det gjelder tekniske løsninger og burde bli mer fremtredende i globale sammenhenger.

Problemene bunner i bruk av gammel teknikk, alt som har å gjøre med fossilt brennstoff d.v.s. kull, naturgass og olje. Den største utfordringen vi står ovenfor er å erstatte disse brennstoffene innen transporten, mener Göran Persson. 97% av brennstoffene som brukes i transportmidler som frakter både varer og mennesker, kommer fortsatt fra oljen. Med ny teknikk som miljøbiler og økt bruk av tog som transportmiddel, vil utslippet av karbondioksid reduseres. Den nye teknikken finnes, det gjelder bare å ta den i bruk det. Tenk f.eks. på den tekniske utviklingen som har skjedd innen mobiltelefoni i løpet av de siste tjue årene.

Det går an å kombinere miljøhensyn og økonomisk utvikling. Det er en drivkraft som bidrar til samfunnsutvikling å introdusere ny teknikk, å få investere i nye produksjonsmetoder og å få forske og utdanne.

Booking av foredragsholdere

Om du fyller ut skjemaet under og sender det til oss så kontakter vi deg så fort vi kan.

Emne?
Arrangement/Event?
Foreleser?
Navn
Firma
Stilling
Adresse
Postnr
Sted
Telefon
E-post
Pris/Budsjett
Beskjed

Nyheter

Bli med på å kåre
Norges beste taler!

Hvilken taler har stimulert, motivert og berørt deg mest? Noen som har inspirert deg til å forandre måten du jobber eller lever på?
Foreleser
Foreleser
Foreleser
 

Kontakt oss

Tel: 67 22 22 50
E-post

Forelesere

Talerforum Norge AS, Tel: 67 22 22 50, E-post info@talerforum.no

Sitemap