Forside > Personligheter > Jarle Andhøy

Jarle Andhøy

Foredrag om Berserk

Allerede som 19-åring reiste Jarle Andhøy ut i verden med en 27 fots Albin Vega. Senere har det blitt flere ekspedisjoner både til havs og til lands og flere bøker og tv-serier om disse.

Dette er noen reiser som har gett Jarle Andhøy inspirasjon till fortellingen om Berserk:

Alene rundt Kapp Horn: Dette var Jarle Andhøys første ekspedisjon. Målet var å seile rundt Kapp Horn uten hjelp fra noen andre. Amerikaneren David Mercy mønstret på Berserk ved verdens ende, i Sør-Amerika og seilte til Antarktis. Deler av seilasen har også blitt filmatisert.

Berserk i Kongo: Jarle Andhøy og David Mercy dro til Kongos villmark.

Berserk mot Nordpolen: Besetningen på Berserk dro fra Oslo, innom Shetland og nordover mot Svalbard og Nordpolen.

Berserk i Valhall: Berserk dro i vikingen Ottars fotspor rundt Kolahalvøya og gjennom de russiske elvene og kanalene mot Østersjøen.

Berserk gjennom Nordvestpassasjen: Berserk seilte i Nordvestpassasjen i de norske polarheltenes fotspor. Før denne turen var Albin Vega skiftet ut med en noe større seilbåt i stål kjøpt i de vestindiske øyer.

Sjøsprøyt: Jarle Andhøy tar med seg 10 ungdommer ut på havet. De skal lære seg å mestre båten alene under hans kommando.

Berserk på sydpolen: Jarle Andhøy sammen med fire andre menn dro i februar 2011 på en ekspedisjon mot Sydpolen. Planen var at Jarle Andhøy og den atten år gamle Samuel Massie skulle ta seg til polpunktet alene mens resten av mannskapet skulle holde seg til skuta. Den 22 februar 2011 sendte skipet ut nødsignal med nødpeilesender og det ble satt i gang en leteaksjon. Kaptein Andhøy og Samuel Massie var allerede på isen da dette skjedde og ante ingen ting før et par dager senere. Skuta «Berserk» sammen med deler av mannskapet er fortsatt savnet.

Ta kontakt for mer informasjon om Jarle Andhøys foredrag.

Booking av foredragsholdere

Om du fyller ut skjemaet under og sender det til oss så kontakter vi deg så fort vi kan.

Emne?
Arrangement/Event?
Foreleser?
Navn
Firma
Stilling
Adresse
Postnr
Sted
Telefon
E-post
Pris/Budsjett
Beskjed

Nyheter

Bli med på å kåre
Norges beste taler!

Hvilken taler har stimulert, motivert og berørt deg mest? Noen som har inspirert deg til å forandre måten du jobber eller lever på?
Foreleser
Foreleser
Foreleser
 

Talerforum Norge AS, Tel: 67 22 22 50, E-post info@talerforum.no

Sitemap